Gereedschapstas ter waarde van $100.000 verloren in de ruimte

6 maanden geleden gepubliceerd

NASA astronauten hebben tijdens een ruimtewandeling op 1 november een gereedschapstas ter waarde van $100.000 verloren. De witte tas, die nu met een telescoop of een goede verrekijker te zien is terwijl hij de aarde omcirkelt, zweeft ongeveer 200 mijl boven de planeet.

Verloren tijdens onderhoud

Tijdens een onderhoudsruimtewandeling op het Internationale Ruimtestation wisten astronauten Jasmin Moghbeli en Loral O’Hara de tas niet bij zich te houden. Volgens de astronomiewebsite EarthSky bevindt de gereedschapstas zich net voor het ruimtestation in de hemel, waar het net onder de zichtbaarheidsgrens voor het blote oog schijnt. Het zou met minimale hulp te zien zijn.

Veilige terugkeer naar de aarde

Voor diegenen die zich zorgen maken over het vallende gereedschap op iemands hoofd op aarde, zeggen experts dat er geen kans is dat dit zal gebeuren. De gereedschapstas zal naar verwachting nog enkele maanden in een baan om de aarde blijven, waar hij uiteindelijk zal afdalen en snel in de atmosfeer van de aarde zal desintegreren. Volgens EarthSky zou de gereedschapstas rond maart zijn vurige lot moeten ondergaan.

In de tussentijd is de gereedschapstas officieel gecatalogiseerd als ruimteafval ID 58229 / 1998-067WC. Het werd afgelopen zondag door de Japanse astronaut Satoshi Furukawa gezien toen hij boven de berg Fuji dreef.

Related news