'Geef je over, je lot is de dood': Nukhba-commandant waarschuwt Hamas-terroristen

2 maanden geleden gepubliceerd

Abu al-Baraa, de senior commandant van de Nukhba-brigade van Hamas, heeft in een verhoor bij de Shin Bet (Israëlische Veiligheidsdienst) op donderdag een boodschap gegeven aan de overgebleven Hamas-strijders: “Ik raad iedereen aan zich over te geven, je lot is de dood.” Shin Bet heeft delen van hun ondervraging van Hamas-agent Muhammad Nasir Suleiman Abu-Namr, ook bekend als Abu al-Baraa, gepubliceerd.

Gevangenneming en Overgave

Abu al-Baraa werd betrapt terwijl hij zich verstopte achter een gepantserde deur in een tunnel diep onder Khan Yunis, samen met andere terroristen - bewapend met geweren, RPG’s en explosieven. Vanuit de tunnel werd hij direct overgebracht naar de verhoorkamer van Shin Bet. Daar legde hij uit dat hij zich in 2009 bij de organisatie had gevoegd.

Toen hem tijdens het verhoor werd gevraagd wie er nog meer met hem was gearresteerd, noemde hij twee andere leden: “Hamis Saafi en Iyad al-Astal”. Vervolgens vertelde hij de onderzoekers welke wapens de drie hadden: “Kalashnikovs, RPG’s, explosieve ladingen, geïmproviseerde explosieve apparaten”. Hij verduidelijkte echter dat toen de andere soldaten de tunnel binnenkwamen, ze niet openden vuur.

“We kwamen tot de beslissing dat we niet wilden vechten en zodra het leger komt, zullen we ons overgeven”, zei Abu al-Baraa. Volgens hem “zaten we in de kamer, we legden alle wapens buiten, buiten de kamer. En het leger kwam en nam alle wapens. We zaten en wachtten. Toen het leger arriveerde, staken we onze handen op en gaven we ons over.”

Boodschap aan Overige Leden

Daarnaast, toen hem werd gevraagd een boodschap over te brengen aan andere leden van de organisatie die momenteel in de tunnels zijn, zei hij: “Ik raad iedereen aan zich over te geven, want je lot is om te sterven.”

Related news