Fontainebleau Las Vegas: Een nieuw resort met een rijk verleden

5 maanden geleden gepubliceerd

Fontainebleau, een van de meest gerenommeerde hotelbedrijven in de Verenigde Staten, opent op 13 december een gloednieuw resort van $3,7 miljard in Las Vegas. Het resort, dat 23 jaar in de maak is geweest, is de zusterlocatie van het Fontainebleau Miami Beach, een uitgestrekt en iconisch landmark dat opende in 1954. Het nieuwe resort bevindt zich op een terrein van 25 hectare aan het noordelijke einde van de Las Vegas Strip.

Een lange reis

Het Fontainebleau Las Vegas vertegenwoordigt de voltooiing van een reis van 23 jaar die begon toen Jeffrey Soffer, de voorzitter en CEO van Fontainebleau Development, het terrein kocht in 2000. De bouw van het hotel begon in 2007, maar stopte het volgende jaar vanwege de Grote Recessie. De bouw werd hervat net voordat de pandemie uitbrak, nadat Soffer en Fontainebleau Development, in samenwerking met Koch Real Estate Investments, het eigendom in 2021 opnieuw hadden verworven.

Luxe suites

Fontainebleau Las Vegas belooft een nieuw niveau van elegantie met zijn luxe suites. De 76 suites, gezamenlijk gebrandmerkt als Fontainebleau Fleur de Lis, bevinden zich op de bovenste vijf verdiepingen van de 67 verdiepingen tellende toren. Enkele opvallende kenmerken in sommige suites zijn biljarttafels, wellnessruimtes en op maat gemaakte Italiaanse bedden. De prijzen voor Fleur de Lis suites beginnen vanaf $5000 per nacht, terwijl reguliere kamers beginnen bij $300 per nacht.

Vernieuwende eet- en drinkgelegenheden

Het resort biedt ook een onconventionele aanpak voor zijn 36 restaurants en bars. Het resort heeft een samenwerking met Groot Hospitality om de nachtclub LIV en de homegrown restaurants Komodo en Papi Steak van Fontainebleau Miami Beach naar de woestijn te brengen.

Er zullen ook andere opvallende elementen van Fontainebleau Las Vegas zijn. Zo zal er een 55.000 vierkante voet grote Lapis Spa zijn, ontworpen door het in Milaan gevestigde Lissoni & Partners. De spa is geïnspireerd op de Lapis Spa van Fontainebleau Miami Beach en zal bestaan uit 44 behandelkamers, een zuiverende zoutgrot, een helende infraroodsauna, hydrotherapie lounges voor mannen en vrouwen, en een co-ed sensorische kamer met gemeenschappelijke geneeskrachtige wateren.

Entertainment

Fontainebleau Las Vegas heeft ook aandacht getrokken met zijn entertainment boekingen. Zo werd eerder deze maand aangekondigd dat Post Malone het 3.800 zitplaatsen tellende BleauLive Theater zou openen met shows op 30 en 31 december.

Met zijn rijke geschiedenis en moderne faciliteiten belooft Fontainebleau Las Vegas een bijzondere toevoeging te worden aan de Las Vegas Strip.

Related news