Five Nights at Freddy's film kan record zetten met openingsweekend van $50 miljoen

4 maanden geleden gepubliceerd

De film Five Nights at Freddy’s wordt verwacht meer dan $50 miljoen te genereren in het openingsweekend in de Verenigde Staten. Dit zou een record kunnen zijn voor het pre-Halloween weekend. De populariteit en herkenbaarheid van de franchise dragen bij aan het verwachte succes van de film, aangezien de game-serie fans heeft van meerdere generaties.

PG-13 rating breidt publiek uit

De film heeft een PG-13 rating, wat betekent dat het een groter publiek kan trekken. Het behoudt zijn horror-aspect, maar is ook aantrekkelijk voor fans van alle leeftijden, wat zijn potentiële financiële succes verder vergroot.

Box office projecties springen omhoog

De box office projecties voor Five Nights at Freddy’s zijn met $10 miljoen of meer gestegen. Hiermee zou de horrorfilm mogelijk een record kunnen zetten voor het pre-Halloween weekend. Het huidige record voor de grootste opening is van de film Puss in Boots uit 2011, die $34 miljoen verdiende.

Het verhaal achter de film

De film is gebaseerd op de gelijknamige videogame franchise, en volgt Mike Schmidt die nachtbewaker wordt bij Freddy Fazbear’s Pizza. Hij ontdekt al snel dat de vier animatronics in het restaurant bezeten zijn door de geesten van vermoorde kinderen.

Waarom Five Nights At Freddy’s een financieel succes zal zijn

De nieuwe box office projecties voor de aankomende horrorfilm zijn niet verrassend gezien de levensduur van de franchise. Sinds de release van het point-and-click horror spel in 2014, zijn er meerdere vervolgen, spin-offs en andere officiële media verschenen.

De film lijkt het verhaal van het eerste spel te volgen, maar zal ook elementen wijzigen. Dit zorgt voor een vertrouwde maar toch andere ervaring voor alle kijkers. Daarnaast belooft de film veel geheimen die het publiek verder zullen boeien en hen zullen aantrekken om de film in de bioscoop te zien.

Five Nights at Freddy’s belooft dat er een geheim personage zal verschijnen, wat de hype rond de film verder opvoert en meer kijkers naar het scherm trekt. Met een grote sprong in de box office projecties, lijkt de horrorfilm een pre-Halloween record te gaan zetten en een populaire keuze te worden voor deze tijd van het jaar.

Related news