Facebook en Instagram schorsen accounts van Iran's Khamenei

20 dagen geleden gepubliceerd

De accounts van de Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zijn geschorst door Meta op hun platforms, waaronder zijn Engelse en Perzische accounts op Instagram en Facebook. Deze beslissing is genomen vanwege herhaalde schendingen van Meta’s beleid op gevaarlijke organisaties en individuen.

De reden voor de schorsing

Volgens Meta zijn de accounts van Khamenei verwijderd vanwege herhaalde overtredingen van het beleid op gevaarlijke organisaties en individuen. De religieuze leider kan echter nog steeds berichten plaatsen op het X-platform van Elon Musk, waar al zijn laatste berichten de bekende thema’s aansnijden, zoals het demoniseren van Israël en het verheerlijken van Hamas te midden van een oorlog tussen de Joodse staat en de Palestijnse terreurgroep, die ontstond na de gruweldaden van 7 oktober.

Iran en de situatie daar

Iran is een islamitische theocratie, gekenmerkt door brute onderdrukking van haar eigen bevolking, meedogenloze expansiedrift in het buitenland en venijnig antisemitisme, waaronder ontkenning van de Holocaust. Het is de belangrijkste weldoener van Hamas in Gaza en Hezbollah in Libanon, twee jihadistische groepen die Israël aanvallen en trachten te vernietigen.

Vorig jaar werd de Islamitische Republiek opgeschud door massaprotesten die ontstonden na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij was door de zedenpolitie aangehouden voor het schenden van de onderdrukkende kledingvoorschriften van het land. De protesten escaleerden tot oproepen voor de omverwerping van het Mullah-regime, voordat een dodelijke onderdrukking ze grotendeels de kop indrukte.

Related news