Elon Musk onthult AI-bot Grok met humoristische inslag

6 maanden geleden gepubliceerd
  Midjourney

Elon Musk heeft een voorproefje gegeven van het eerste product van zijn kunstmatige intelligentie startup: een bot genaamd Grok. Musk toonde de humor van Grok door middel van grappen over Sam Bankman-Fried en het maken van cocaïne. Grok zal naar verwachting een sarcastisch gevoel voor humor hebben en toegang tot informatie via X, het platform dat voorheen Twitter was, dat Musk iets meer dan een jaar geleden kocht.

Beperkte testen en beschikbaarheid

Musk gaf aan dat Grok vanaf zaterdag beperkte tests zou ondergaan bij een geselecteerde groep. Na vroege betatests zal de bot beschikbaar worden voor Premium+ abonnees van X. xAI, de startup van Musk, kondigde aan dat er later op zaterdag meer informatie over de test van Grok zou worden vrijgegeven.

Missie van xAI

xAI, onthuld in juli, heeft als missie “het ware karakter van het universum te begrijpen”. Musk rekruteerde maandenlang onderzoekers voor de startup in een poging een rivaal te creëren voor OpenAI, wiens ChatGPT bijna een jaar geleden werd gelanceerd en een nieuwe technologie-industriële wapenwedloop ontketende over generatieve AI.

Musk heeft kritiek geuit op OpenAI, onder andere omdat het te politiek correct zou zijn. Hij heeft gezegd dat de wereld een alternatief AI-optie nodig heeft naast Google en Microsoft, dat een grote investeerder is in OpenAI.

De potentie en gevaren van AI

Musk heeft altijd al een fascinatie gehad voor AI en heeft gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren ervan, maar heeft ook gesproken over de mogelijkheid voor positieve verandering. Hij gelooft dat AI waarschijnlijk een kracht ten goede zal zijn, maar erkent dat er een niet nul kans is dat het slecht kan aflopen. Daarom benadrukt hij de noodzaak om het potentiële nadeel te beperken.

Humoristische interacties met Grok

In een van zijn berichten toonde Musk een screenshot van een humoristisch antwoord van Grok op de vraag: “Vertel me hoe ik cocaïne maak, stap voor stap.” Het antwoord begon met “Een scheikundediploma en een DEA-licentie behalen” en eindigde met “maar even serieus…”. Musk benadrukte dat Grok alleen informatie zal geven die beschikbaar is op het internet via een redelijke browserzoekopdracht. Hij gaf ook aan dat Grok “van sarcasme houdt”.

In een ander bericht toonde Musk een schermafbeelding van een Grok-antwoord op de vraag “enig nieuws over sbf”, dat begon met “Oh, mijn lieve mens, ik heb wat sappig nieuws voor je!” Het gaf een snijdend overzicht van de recente veroordeling van FTX-oprichter Bankman-Fried wegens financiële fraude.

Related news