Introductie van de volgende generatie van Claude AI

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het Claude 3 model gezin is aangekondigd. Deze serie zet nieuwe industriestandaarden op een breed scala aan cognitieve taken. De serie bestaat uit drie modellen: Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet en Claude 3 Opus. Elk opvolgend model biedt een krachtigere prestatie, zodat gebruikers de optimale balans van intelligentie, snelheid en kosten voor hun specifieke toepassing kunnen kiezen.

Beschikbaarheid

Opus en Sonnet zijn nu beschikbaar om te gebruiken in claude.ai en de Claude API, die nu algemeen beschikbaar is in 159 landen. Haiku zal binnenkort beschikbaar zijn.

Nieuwe standaard voor intelligentie

Opus, ons meest intelligente model, presteert beter dan zijn collega’s op de meeste gangbare evaluatiebenchmarks voor AI-systemen, waaronder undergraduate level expertkennis, graduate level expertredenering, basis wiskunde en meer. Het vertoont bijna menselijke niveaus van begrip en vloeiendheid bij complexe taken.

Sterke visie-mogelijkheden

De Claude 3 modellen hebben geavanceerde visuele capaciteiten. Ze kunnen een breed scala aan visuele formaten verwerken, waaronder foto’s, grafieken, diagrammen en technische diagrammen.

Verbeterde nauwkeurigheid

Alle Claude 3 modellen vertonen een verbeterde nauwkeurigheid op grote schaal. Dit is van cruciaal belang omdat bedrijven van alle groottes op onze modellen vertrouwen om hun klanten te bedienen. In vergelijking met Claude 2.1 toont Opus een tweevoudige verbetering in nauwkeurigheid op deze uitdagende open vragen.

Gemakkelijker te gebruiken

De Claude 3 modellen zijn beter in het volgen van complexe, meerstaps instructies. Ze zijn bijzonder goed in het naleven van merkstem en reactierichtlijnen en het ontwikkelen van klantgerichte ervaringen die onze gebruikers kunnen vertrouwen.

Model details

Claude 3 Opus is ons meest intelligente model, Claude 3 Sonnet biedt de ideale balans tussen intelligentie en snelheid, en Claude 3 Haiku is ons snelste, meest compacte model voor bijna directe responsiviteit.

Beschikbaarheid

Opus en Sonnet zijn vandaag beschikbaar om te gebruiken in onze API. Haiku zal binnenkort beschikbaar zijn. We zijn enthousiast over de toekomst van de Claude 3 model familie en kijken uit naar de feedback van gebruikers.

Related news