OpenAI beweert dat Elon Musk probeerde het te fuseren met Tesla

ongeveer een maand geleden gepubliceerd
  Midjourney

OpenAI, onder leiding van Sam Altman, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op een rechtszaak die Elon Musk vorige week tegen het bedrijf heeft aangespannen. OpenAI beweert dat Musk jaren geleden probeerde zijn operaties te commercialiseren.

Achtergrond van de rechtszaak

Elon Musk spande vorige week een rechtszaak aan tegen OpenAI en CEO Sam Altman. Hij beschuldigt hen ervan een contract te hebben geschonden door winst en commerciële belangen boven het bouwen van A.I. voor het algemeen belang te plaatsen. Musk stelt dat toen het A.I. lab een miljardenpartnerschap aanging met Microsoft, het zijn oprichtingsbelofte om A.I. zorgvuldig te ontwikkelen en vrij met het publiek te delen, verliet.

OpenAI’s reactie

In een blogpost die dinsdagavond werd gepubliceerd, liet OpenAI weten dat Musk probeerde het onderzoekslaboratorium om te vormen van een non-profit organisatie naar een winstgevende onderneming voordat hij de organisatie in 2018 verliet. OpenAI beweert dat Musk een meerderheid van het kapitaal in het bedrijf wilde, initiële controle over het bestuur en de positie van CEO. Toen de andere oprichters niet akkoord konden gaan met zijn voorwaarden, stelde Musk voor om OpenAI te koppelen aan zijn elektrische autobedrijf Tesla.

De rol van Elon Musk bij OpenAI

Elon Musk hielp OpenAI op te richten als non-profit in 2015. Volgens een email die in de blogpost van OpenAI werd gepubliceerd, had Musk voorgesteld dat de organisatie aankondigde dat ze 1 miljard dollar zou inzamelen, terwijl de werkelijke doelstelling 100 miljoen dollar was. Musk beloofde het verschil te dekken, maar uiteindelijk droeg hij minder dan 45 miljoen dollar bij, terwijl andere donateurs meer dan 90 miljoen dollar schonken.

Toekomst van de rechtszaak

OpenAI heeft aangekondigd van plan te zijn alle claims in de rechtszaak van Musk te verwerpen. De beschuldigingen maken deel uit van een escalerende ruzie tussen Musk en OpenAI, die nu aan de voorhoede staat van een industriebrede A.I. boom.

Related news