OpenAI introduceert 'Read Aloud'-functie voor ChatGPT

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

OpenAI heeft onlangs een nieuwe functie gelanceerd voor ChatGPT, genaamd ‘Read Aloud’. Deze functie stelt de chatbot in staat om teksten om te zetten in audio en ze vervolgens ‘voor te lezen’. De functie is toegankelijk via zowel de webversie als de smartphoneapp van ChatGPT.

Werking van de functie

Met de Read Aloud-functie kunnen gebruikers teksten voorlezen in één van de vijf beschikbare stemmen. Het ondersteunt 37 verschillende talen, waaronder Nederlands, en detecteert automatisch de taal van de tekst. De functie is beschikbaar voor gebruikers van GPT-4 en GPT-3.5.

Gebruik op verschillende platforms

Read Aloud werkt zowel op de webversie van ChatGPT als op iOS en Android. Om deze functie op iOS of Android te gebruiken, moeten gebruikers op een bericht tikken, het vasthouden en vervolgens op ‘Read Aloud’ tikken. In de webversie verschijnt er een knop onder een bericht waarmee de functie kan worden geactiveerd.

Eerdere ontwikkelingen

Deze ontwikkeling komt na de lancering van de spraakfunctie vorig jaar door OpenAI voor de appversies van ChatGPT. Gebruikers konden toen al met een spraakopdracht dingen aan de chatbot vragen en ontvangen antwoorden in audiovorm. Met Read Aloud kunnen nu ook gegenereerde tekstantwoorden hardop worden voorgelezen.

Related news