Sam Altman keert terug in Raad van Bestuur OpenAI, vergezeld door drie nieuwe leden

ongeveer een maand geleden gepubliceerd
  OpenAI

Sam Altman, CEO van OpenAI, is na vijf maanden ontslag en daaropvolgende herintreding als CEO, opnieuw toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf. Samen met Altman zijn er drie nieuwe leden toegetreden tot de raad: Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman en Fidji Simo.

Nieuwe leden Raad van Bestuur

Dr. Sue Desmond-Hellmann is een leider in de non-profitsector en arts. Ze zetelt momenteel in de raden van Pfizer en de President’s Council of Advisors on Science and Technology. Ze was eerder directeur bij Proctor and Gamble, Meta (Facebook) en het Bill & Melinda Gates Medical Research Institute.

Nicole Seligman is een wereldwijd erkende zakelijke en maatschappelijke leider en advocaat. Ze zit momenteel in de raden van Paramount Global, MeiraGTx Holdings PLC en Intuitive Machines, Inc. Ze was eerder EVP en General Counsel bij Sony Corporation.

Fidji Simo is een veteraan in de consumententechnologie-industrie met meer dan 15 jaar ervaring. Ze is de CEO en voorzitter van het Amerikaanse bezorgbedrijf Instacart en is lid van de Raad van Bestuur bij Shopify. Ze was ook de voormalige vicepresident en hoofd van de Facebook-app, waar ze verschillende sleutelfuncties overzag.

Nieuwe samenstelling Raad

De nieuwe raad, bestaande uit individuen met wereldwijde leiderschapservaring in technologie, non-profit en bedrijfsbestuur, zal nauw samenwerken met bestaande raadsleden en het senior management, aldus OpenAI in hun officiële blog. Bret Taylor, voorzitter van de OpenAI-raad, stelt dat de collectieve ervaring en leiderschap van de raadsleden het groeiproces van OpenAI zullen begeleiden en de voortzetting van de missie in kunstmatige algemene intelligentie ten behoeve van de mensheid zullen waarborgen.

Related news