Duitse man krijgt 217 COVID-vaccinaties over een periode van 29 maanden

ongeveer een maand geleden gepubliceerd
  Pexels

Een 62-jarige man uit Duitsland besloot om gedurende 29 maanden 217 COVID-19 vaccinaties te nemen om “privéredenen”. Verrassend genoeg lijkt hij geen negatieve effecten te hebben ondervonden van de overmatige immunisatie, waaronder zwakkere immuunreacties, volgens een onlangs gepubliceerde casestudy in The Lancet Infectious Diseases.

Onderzoek naar hypervaccinatie

Het Duitse geval van extreme hypervaccinatie bood een goede gelegenheid om bewijs te zoeken voor deze verdraagzaamheid en zwakkere reacties. Onderzoekers kwamen achter het geval van de man via krantenkoppen - er was een fraude-onderzoek naar de man geopend, waarbij 130 vaccinaties over negen maanden werden bevestigd, maar er werden nooit strafrechtelijke aanklachten ingediend.

De man meldde vervolgens nog eens 87 vaccinaties aan de onderzoekers, die in totaal acht verschillende vaccinformuleringen omvatten, inclusief bijgewerkte boosters. De onderzoekers konden bloed- en speekselmonsters van de man verzamelen tijdens zijn 214e tot 217e vaccindoses.

Geen negatieve effecten

Ondanks het duizelingwekkende aantal vaccins, meldde de man nooit enige bijwerkingen van het vaccin en klinische tests toonden geen afwijkingen aan die verband hielden met hypervaccinatie.

De onderzoekers voerden een gedetailleerd onderzoek uit naar zijn reacties op de vaccins en ontdekten dat, hoewel sommige aspecten van zijn bescherming sterker waren, zijn immuunreacties over het algemeen functioneel vergelijkbaar waren met die van mensen die veel minder doses hadden gekregen.

Conclusies van het onderzoek

“Ons casusrapport toont aan dat SARS-CoV-2 hypervaccinatie niet leidde tot ongewenste gebeurtenissen en de hoeveelheid spike-specifieke antilichamen en T-cellen verhoogde zonder een sterk positief of negatief effect te hebben op de intrinsieke kwaliteit van adaptieve immuunreacties”, concludeerden de auteurs.

Ze benadrukten echter dat ze hypervaccinatie niet aanbevelen als strategie om adaptieve immuniteit te verbeteren. Ondanks de resultaten van deze ene persoon, mogen de bevindingen niet worden geëxtrapoleerd naar de algemene bevolking.

Related news