Busongeluk nabij Venetië eist 21 levens

8 maanden geleden gepubliceerd

Bij een busongeluk in Mestre, nabij Venetië, zijn minstens 21 mensen omgekomen, waaronder twee kinderen. Het ongeluk, dat wordt omschreven als een “apocalyptisch tafereel”, vond plaats toen een passagiersbus vol met Italiaanse en buitenlandse passagiers van een brug af stortte.

Terugkeer van werk

De bus was onderweg van Venetië naar het nabijgelegen Marghera en zat vol met mensen die terugkeerden van hun werk, zei de burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, tegen de staatsmedia RAI. “Het ging volledig van de weg af, het vloog van de brug af. Het was een bus; het was een snelweg. We zijn in rouw,” voegde hij eraan toe.

Oorzaken nog onbekend

Francesco Martino, stafchef van de prefectuur van Venetië, meldde dat 18 mensen ook gewond raakten bij het ongeluk en dat de autoriteiten nog steeds proberen te bepalen wat het veroorzaakte. Het ongeval vond plaats op de viaduct van een weg die leidt van Mestre naar Marghera en de A4 snelweg. Om nog onbekende redenen doorbrak de bus een muur van het viaduct, en viel tussen een magazijn en de sporen van het station van Mestre in, volgens Italiaanse media.

Tragedie van enorme proporties

Luca Zaia, president van de Italiaanse regio Veneto, noemde het busongeval in Noord-Italië “een tragedie van enorme proporties”. Hij zei dat het ongeval enkele minderjarigen betrof en “de slachtoffers en gewonden zijn van verschillende nationaliteiten, niet alleen Italianen.” Meer dan 20 ambulances werden ingezet en de luchtambulance van Treviso werd ook opgeroepen. De verwondingen werden behandeld in ziekenhuizen in “Mestre, Mirano, Padua en Treviso.”

Reddingsoperatie

Beelden van de plek van het ongeluk toonden reddingswerkers bij een omgekeerde en verfrommelde bus onder een brug. De reddingsoperaties begonnen om 19:45 lokale tijd en eindigden rond 21:30 lokale tijd, volgens functionarissen.

Condoleances

De president en premier van het land hebben hun condoleances geuit in de nasleep van het ongeluk. “Ik betuig mijn persoonlijke en de diepste condoleances van de regering voor het ernstige ongeluk dat plaatsvond in Mestre. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie en vrienden”, schreef de Italiaanse premier Giorgia Meloni.

Related news