Australische vrouw aangeklaagd voor moord na dodelijke paddenstoelenvergiftiging

5 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

Erin Patterson, een 49-jarige Australische vrouw, wordt ervan verdacht haar voormalige schoonouders en anderen te hebben vergiftigd met dodelijke paddenstoelen tijdens een lunch die zij serveerde. Ze is aangeklaagd voor meerdere moorden en pogingen tot moord. Drie mensen kwamen om het leven na het eten van het door Patterson bereide gerecht, beef Wellington, dat paddenstoelen bevat.

Vergiftiging tijdens lunch

De lunch vond plaats in de Victoriaanse stad Leongatha op 29 juli. Drie moordzaken zijn gerelateerd aan deze lunch, en drie van de vijf aanklachten voor poging tot moord zijn gekoppeld aan afzonderlijke incidenten tussen 2021-2022, volgens de politie. Patterson heeft verklaard onschuldig te zijn en beweert haar gasten niet opzettelijk te hebben vergiftigd. Toxicologische rapporten suggereren dat de slachtoffers deathcap paddenstoelen hebben geconsumeerd.

Andere beschuldigingen

Naast de moordzaken, is Patterson ook aangeklaagd voor twee pogingen tot moord die verband houden met de lunch in juli. Eén van de gasten werd kritiek ziek, maar overleefde. Patterson wordt ook beschuldigd van drie pogingen tot moord in verband met drie afzonderlijke incidenten waarbij een 48-jarige man ziek werd na maaltijden tussen 2021 en 2022.

Vervolgstappen

Patterson werd als verdachte aangewezen door de politie nadat zij en haar twee kinderen ongedeerd bleven na de lunch. Ze werd afgelopen donderdag in hechtenis genomen en de politie heeft urenlang haar woning in Leongatha doorzocht, ongeveer 125km ten zuidoosten van Melbourne. Ze zal vrijdag voor de Latrobe Valley Magistrates’ Court verschijnen.

Reactie van de verdachte

Patterson heeft verklaard dat ze de beef Wellington heeft bereid met een mix van champignons gekocht in een supermarkt, en gedroogde paddenstoelen gekocht bij een Aziatische kruidenier maanden eerder. Ze heeft ook vragen beantwoord over een voedseldroger die door de politie is gevonden op een lokale stortplaats. Ze heeft toegegeven dat ze deze in bezit had en dat ze deze in paniek weggooide na de sterfgevallen.

Related news