Argentijnse president Milei bezoekt paus Franciscus na beledigende opmerking

18 dagen geleden gepubliceerd

De Argentijnse president Javier Milei, die paus Franciscus eerder een ‘imbeciel’ heeft genoemd, heeft een bezoek gebracht aan het Vaticaan. Dit bezoek is gezien als een poging om de relatie tussen de twee te herstellen. Milei bracht koekjes en gebakjes mee als teken van verzoening.

Milei matigt zijn toon na verkiezing

Tijdens zijn verkiezingscampagne haalde de radicaal-liberale Milei fel uit naar de paus. Echter, sinds hij aan de macht is, heeft hij zijn toon aanzienlijk gematigd. Afgelopen weekend noemde hij paus Franciscus zelfs ‘de belangrijkste Argentijn in de geschiedenis’.

Paus Franciscus populair in Argentinië

Paus Franciscus, geboren in Buenos Aires als Jorge Mario Bergoglio, geniet grote populariteit onder de Argentijnse bevolking. President Milei probeert hierdoor meer steun te winnen onder zijn landgenoten. Als gebaar nam Milei traditionele Argentijnse Alfajores de dulce en citroenkoekjes, een favoriet van de paus, mee naar het Vaticaan.

Gesprek in het Vaticaan

Tijdens de ontmoeting in het Vaticaan spraken Milei en de paus ongeveer een uur met elkaar. Volgens berichten moest Franciscus glimlachen toen hij Milei ontmoette en merkte hij op dat de president naar de kapper was geweest. Paus Franciscus heeft tevens aangegeven dat hij mogelijk voor het eerst sinds zijn aantreden in 2013 zijn geboorteland Argentinië zal bezoeken in de tweede helft van het jaar.

Related news