Andrew Tate en broer opgepakt in Roemenië na Brits arrestatiebevel

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn in Roemenië opgepakt op bevel van het Verenigd Koninkrijk. Volgens berichten van BBC News zitten de broers vast in Boekarest. De Roemeense politie heeft bevestigd dat na het uitvaardigen van het Britse arrestatiebevel twee mannen zijn gearresteerd op beschuldiging van seksueel misbruik.

Verdenkingen van seksueel geweld

De woordvoerder van de broers heeft aangegeven dat het gaat om verdenkingen van seksueel geweld dat tussen 2012 en 2015 zou hebben plaatsgevonden. Ook worden ze verdacht van het uitbuiten van mensen in het Verenigd Koninkrijk. De Tates zijn voorgedragen aan de openbaar aanklager, die besloot hen ten minste de komende 24 uur vast te houden.

Ontkenning van aantijgingen

Andrew Tate ontkent alle aanklachten volgens zijn woordvoerder. Hij beweert dat “oude aantijgingen nieuw leven worden ingeblazen zonder nieuw bewijs”.

Eerdere aanklachten

Tate wacht in Roemenië nog op een rechtszaak tegen hem wegens mensenhandel en verkrachting. Hij had eerder huisarrest, maar mocht sinds de zomer zijn huis weer verlaten, met de restrictie dat hij in de Roemeense hoofdstad moest blijven. Voorheen zaten Tate, zijn broer en twee vrouwelijke verdachten al enkele maanden in de gevangenis. Het begin van dit proces is nog niet bekend.

Related news