Gepensioneerde Amerikaanse leraar beschuldigd van seksueel misbruik van meer dan vijftig leerlingen

30 dagen geleden gepubliceerd

Een gepensioneerde basisschoolleraar uit de Verenigde Staten wordt ervan beschuldigd de afgelopen decennia meer dan vijftig leerlingen seksueel te hebben misbruikt. De slachtoffers van Thomas Bernagozzi, 76, waren tussen de 4 en 8 jaar oud. Ze proberen momenteel om hem achter de tralies te krijgen.

Wolf in schaapskleren

Bernagozzi stond in zijn tijd bekend als een uitstekende leraar en werd op handen gedragen door studenten en collega’s. Sommige ouders vroegen er zelfs om dat hun kind bij hem in de klas kwam. Na schooltijd coachte hij studenten en nam hij ze mee naar een plaatselijke privésportschool en naar het strand. Echter, hij bleek een wolf in schaapskleren te zijn, met maar liefst 56 aanklachten tegen hem.

De aanklagers beweren dat de scholengemeenschap, the Bay Shore School District, op de hoogte was van zijn seksuele wangedrag, maar er niets aan deed. Zijn vermeende misdaden vonden plaats in New York tussen 1970 en 2000, op twee verschillende basisscholen waar hij werkte. Bernagozzi ging in 2003 met pensioen.

Beschuldigingen

Volgens de strafrechtelijke aanklacht, heeft hij zijn slachtoffers grotendeels in het klaslokaal betast. Een van zijn slachtoffers, Robert Hubbard, was nog maar een klein jongetje toen de leraar hem in 1976 seksueel misbruikte. Hij sloeg niet alleen toe in het klaslokaal, maar ook buiten tijdens het honkballen met zijn vriendjes. Een ander kind werd tussen 1997 en 2000 misbruikt, en weer een ander tussen 1989 en 1991.

Bernagozzi is gearresteerd en zal in maart voor de rechtbank moeten verschijnen. Bij hem thuis werden volgens aanklagers foto’s van honderden leerlingen gevonden. Hij wordt voor meerdere zaken aangeklaagd en kan voor elke aanklacht 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

Reactie schoolbestuur

Het schoolbestuur heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de zaak en heeft tot nu toe media op afstand gehouden. Er is alleen een algemene verklaring uitgestuurd dat de school zich ‘inzet om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze leerlingen te waarborgen.’

Related news