Bijna 200 lichamen verwijderd uit milieuvriendelijke begrafenisonderneming in Colorado

6 maanden geleden gepubliceerd

In een begrafenisonderneming in Colorado die groene begrafenis diensten aanbiedt, zijn minstens 189 ontbindende lichamen aangetroffen. Dit is een stijging van de oorspronkelijke 115 die twee weken geleden werden gerapporteerd. De FBI helpt nu bij de identificatie van de nieuw gevonden lichamen.

De ontdekking

De autoriteiten werden oorspronkelijk gealarmeerd na meldingen van een sterke geur afkomstig van de begrafenisonderneming genaamd The Return to Nature. Een functionaris omschreef de situatie als “verschrikkelijk” en “gevaarlijk”. Deze onderneming, gevestigd in Penrose, Colorado, specialiseert zich in begrafenissen waarbij geen chemicaliën, inclusief balsemvloeistof, worden gebruikt en waarbij de overblijfselen worden begraven in een biologisch afbreekbare kist.

De lichamen

De tientallen extra menselijke resten werden op 13 oktober verwijderd en naar het kantoor van de lijkschouwer in El Paso County gebracht. De autoriteiten gaven aan dat het aantal lichamen nog zou kunnen veranderen naarmate de inspanningen om de lichamen te identificeren voortduren. “Terwijl het onderzoek naar dit incident doorgaat, blijven we ook gefocust op de getroffen families,” zei sheriff Allen Cooper van Fremont County.

De eigenaar en de wet

De begrafenisonderneming kwam onder onderzoek nadat ambtenaren begin oktober 115 lichamen op het terrein ontdekten. Jon Hallford, de eigenaar van de begrafenisonderneming, wordt door ambtenaren beschuldigd van het pogen te verbergen van de “onjuiste opslag van menselijke resten”. Groene begrafenissen zijn toegestaan in de staat, maar de resten moeten binnen 24 uur worden begraven of op de juiste manier worden gekoeld. Lijkschouwer Randy Keller van Fremont County waarschuwde eerder dat het identificeren van de lichamen een “zeer langdurig proces” zou zijn vanwege de noodzaak om forensische informatie zoals vingerafdrukken en DNA te verkrijgen.

Related news