Minstens 13 doden bij brand in Spaanse nachtclubs

6 maanden geleden gepubliceerd

Minstens 13 mensen zijn omgekomen bij een brand die drie nachtclubs in de zuidoostelijke Spaanse stad Murcia in de as legde. De brand brak zondagochtend vroeg uit in de Fonda Milagros nachtclub, ook bekend als La Fonda, en verspreidde zich vervolgens naar nabijgelegen clubs terwijl bezoekers probeerden te ontsnappen.

Brand verspreidde zich snel

Volgens de politie waren onder de doden familieleden die een verjaardag vierden. Het is nog niet duidelijk of een van de feestgangers die de club met zijn neven en tante bezocht en later naar huis terugkeerde, onder de bevestigde doden is. Alle doden waren in La Fonda, maar de politie voegde eraan toe dat er nog 14 mensen worden vermist. Zij waarschuwden dat het dodental waarschijnlijk zou stijgen.

Onbekende oorzaak

De brand zou rond 06:00 uur zijn begonnen en bijna 15 uur later is het nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak is. De burgemeester van Murcia, Jose Ballesta, vertelde verslaggevers eerder op de dag dat de brand was uitgebroken op de eerste verdieping van de club. Diego Seral, van de nationale politie, zei dat het dak van La Fonda was ingestort, wat het moeilijk maakte om slachtoffers te vinden en te achterhalen wat er was gebeurd.

Getroffenen

Naar verluidt stuurde een 28-jarige vrouw een spraakbericht naar haar moeder toen de brand begon: “Mama, ik hou van je, we gaan sterven.” Ze was met haar partner en enkele vrienden uit de nabijgelegen stad Caravaca de la Cruz. Het is niet duidelijk of ze het heeft overleefd. Vier mensen worden in het ziekenhuis behandeld voor rookinhalatie en een lokale sportlocatie wordt gebruikt om hulp te bieden aan de getroffenen.

Rouw

Burgemeester Ballesta heeft drie dagen van rouw afgekondigd in Murcia. Dit wordt beschouwd als de ergste brand in een nachtclub in het land in meer dan 30 jaar. In 1990 kwamen 43 mensen om bij een brand in een locatie in Zaragoza.

Related news