Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, getroffen door een lichte beroerte

5 maanden geleden gepubliceerd

Steve Wozniak, de medeoprichter van Apple, heeft een lichte beroerte gehad tijdens een conferentie in Mexico-Stad. De 73-jarige Wozniak had een duizeligheidsaanval en meldde moeite met lopen terwijl hij op woensdag aan zijn computer werkte. Hij was in de stad om te spreken op het World Business Forum over het onderwerp ‘Digitale Toekomst’.

Bezoek aan het ziekenhuis

Zijn vrouw overtuigde hem om naar het ziekenhuis te gaan, waar na een MRI-onderzoek werd vastgesteld dat hij een ‘kleine capillaire lekkage’ had gehad. Wozniak vloog op donderdag terug naar zijn huis in Los Gatos, Californië, en vertelde dat hij zich goed voelde.

Carrière bij Apple

In 1976 richtte Steve Wozniak samen met Steve Jobs en Ronald Wayne Apple Computer op in Los Altos, Californië. Als elektronica-ingenieur ontwierp Wozniak twee baanbrekende machines, de Apple 1 (1976) en de Apple II (1977), die een voorbeeld werden voor veel persoonlijke computers. Wozniak verliet in 1985 de dagelijkse werkzaamheden bij Apple, maar bleef officieel in dienst en ontvangt nog steeds een toelage van het bedrijf.

Huidige activiteiten

Wozniak, die sinds het overlijden van Steve Jobs in 2011 optreedt als goodwillambassadeur voor het bedrijf, reist tegenwoordig de wereld rond en geeft lezingen over technologie. Door zijn recente gezondheidsproblemen zal hij echter zijn geplande spreekbeurten in Dubai, Colombia en Azerbeidzjan moeten annuleren.

Related news