Spotify en Joe Rogan kondigen nieuw meerjarig contract aan

5 maanden geleden gepubliceerd

Spotify heeft een nieuw meerjarig contract aangekondigd met komiek en podcaster Joe Rogan. Het doel is om te profiteren van de populariteit van zijn show om de advertentie-inkomsten te verhogen.

The Joe Rogan Experience

“The Joe Rogan Experience” podcast, die in 2009 debuteerde, is sinds 2020 exclusief verkrijgbaar op het muziekstreamingplatform. Spotify prijst het als de meest beluisterde podcast wereldwijd. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het Joe Rogan’s show binnenkort ook beschikbaar zal maken op andere platforms zoals Apple, Amazon en YouTube. Joe Rogan heeft bekende politici, zakenmensen en beroemdheden geïnterviewd, waaronder filmregisseur Quentin Tarantino, zangeres Miley Cyrus en CEO van Tesla, Elon Musk op zijn podcast.

Spotify’s focus op advertentie-inkomsten

Het in Zweden gevestigde Spotify richt zich op het verhogen van de advertentie-inkomsten op zijn platform met behulp van zijn advertentiemarktplaats voor podcastuitgevers en -makers - het Spotify Audience Network. “Sinds de podcast exclusief op Spotify is, is de algehele podcastconsumptie op het platform met 232% gestegen”, zei het bedrijf. Het voegde eraan toe dat de inkomsten vorig jaar met 80% zijn gestegen in vergelijking met 2021.

Details van de deal

De meerjarige deal met Rogan, die naar schatting tot $250 miljoen waard kan zijn, omvat een minimale garantie vooraf, plus een omzetverdelingsovereenkomst op basis van advertentieverkopen, meldde de Wall Street Journal vrijdag. Het bedrijf weigerde commentaar te geven op de voorwaarden van de deal, maar gaf in een emailreactie aan dat de geschatte waarde van de deal die in het WSJ rapport werd genoemd incorrect was.

Spotify begon in 2015 met het toevoegen van podcasts en maakte vanaf 2019 een grote push naar het medium door podcastnetwerken Gimlet Media en Anchor FM te kopen en exclusieve deals te sluiten met reality TV-ster Kim Kardashian en voormalig Amerikaans president Barack Obama.

Related news