'Hunger Games' toneelstuk debuteert in Londen in 2024

6 maanden geleden gepubliceerd

Het toneelstuk van ‘The Hunger Games’ zal zijn debuut maken in Londen in 2024. Deze podiumadaptatie is gebaseerd op de boekenreeks van Suzanne Collins, die eerder werd verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Conor McPherson (Girl from the North Country) zal de adaptatie schrijven, en Matthew Dunster zal de regie op zich nemen. De productie zal volgend najaar openen in het West End van Londen.

Het verhaal

Het toneelstuk is gebaseerd op ‘The Hunger Games’, het eerste boek in de serie van Collins. Het verhaal introduceert Katniss Everdeen, een tiener die woont in een dystopische wereld waar jonge mensen worden geselecteerd als tributen om te vechten tot de dood in een op televisie uitgezonden battle royale.

Reacties

“Ik ben erg opgewonden om samen te werken met het geweldige team van Conor McPherson en Matthew Dunster. Ze brengen hun dynamische en innovatieve interpretatie van ‘The Hunger Games’ naar het Londense podium,” zei Collins. McPherson noemde de goedkeuring van Collins voor het toneelstuk “nederig en inspirerend”. “Ze heeft een klassiek verhaal gecreëerd dat nu meer dan ooit resoneert,” voegde hij toe. “In een wereld waar de waarheid zelf steeds vaker ter discussie staat, drukt ‘The Hunger Games’ prachtig de waarden van veerkracht, zelfredzaamheid en onafhankelijk moreel onderzoek uit, vooral voor jongere mensen.”

Ander nieuws over ‘The Hunger Games’

In ander nieuws over ‘The Hunger Games’ ontwikkelt Lionsgate een bioscoopadaptatie van ‘The Ballad of Songbirds & Snakes’, een prequel op ‘The Hunger Games’ geschreven door Collins. De film, met in de hoofdrollen Tom Blythe en Rachel Zegler, opent op 17 november in de bioscopen.

Related news