Eminem medeproducent van 'Stans', een documentaire over superfans

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Eminem, wiens nummer “Stan” uit 2000 de term bedacht voor fanatieke en soms waanvoorstellingen van superfans, is medeproducent van een documentaire over dit fenomeen via zijn Shady Films. Dit in samenwerking met DIGA Studios en Hill District Media, met initiele distributie van Paramount/MTV. De film, geregisseerd door Steven Leckart, de schrijver van “What’s My Name: Muhammad Ali” en schrijver en uitvoerend producent van de Hulu-serie “Legacy: True Story of the L.A. Lakers”, staat gepland voor release later dit jaar.

Over ‘Stans’

Volgens de synopsis is de film, met de werktitel “Stans”, een “onthullende, scherpe en ontwapenend persoonlijke reis in de wereld van superfandom, verteld door de lens van een van ‘s werelds meest iconische en blijvende artiesten, Eminem, en de fans die hem aanbidden.”

Doel van de documentaire

Shady Films’ Paul Rosenberg (Eminem’s langdurige manager) en Stuart Parr zeggen: “‘Stans’ zal de kans zijn om de camera om te draaien en het publiek te vragen over het fan zijn - en in sommige gevallen, fanatici. Dit is een studie van de relatie tussen fanbase en artiest door de lens van een van Eminem’s meest fascinerende nummers en een van ‘s werelds meest belangrijke entertainers.” Tony DiSanto, CEO van DIGA en een voormalig topman van MTV, zegt: “‘Stans’ zal de complexe relatie tussen roem en super fandom verkennen, verteld door de lens van een van ‘s werelds meest iconische artiesten, Eminem, zijn muziek, en vooral, zijn meest extreme fans.”

Related news