Koning opent expositie 'Nationaal stilstaan bij corona'

8 maanden geleden gepubliceerd

Zijne Majesteit de Koning opent op 29 september de expositie ‘Nationaal stilstaan bij corona’. De tentoonstelling bevat foto’s van ruim 40 inwoners van het Koninkrijk, die verhalen vertellen over personen die tijdens de pandemie indruk op hen hebben gemaakt. De opening vindt plaats in het provinciehuis van Noord-Brabant en zal daarna door verschillende provincies reizen. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Reflectie op de pandemie

De coronapandemie wordt beschouwd als de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar in het Koninkrijk. Het virus heeft iedereen op verschillende manieren geraakt. De expositie belicht de verschillende ervaringen en emoties, variërend van hulp en saamhorigheid tot eenzaamheid en angst. Indrukwekkende foto’s uit de coronajaren illustreren de verhalen en roepen op tot reflectie: bij wie sta jij stil?

Opening met live uitzending

Het programma rondom de opening van de expositie is gevuld met verhalen, muziek, dans en een officieel moment van stilstaan. De NOS verzorgt een live uitzending van het evenement, die ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk te zien zal zijn.

Organisatie door Nationaal Comité

De expositie is georganiseerd door het Nationaal Comité stilstaan bij corona. Dit comité is door het kabinet ingesteld om te onderzoeken hoe er kan worden stilgestaan bij de gevolgen van de coronacrisis voor de samenleving. Het comité wordt voorgezeten door Arno Brok, de commissaris van de Koning in de Provincie Fryslân.

Related news