Koninklijk Paar en Prinses Beatrix nemen deel aan twintigste editie NLdoet

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Prinses Beatrix der Nederlanden zullen op vrijdag 15 maart deelnemen aan de twintigste editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Prinses Beatrix op de stadsboerderij

Prinses Beatrix begint de dag op een stadsboerderij waar ze zich inzet voor de verzorging van de dieren. Daarnaast helpt ze met het voorzaaien voor de schooltuintjes, waarmee basisschoolkinderen van start gaan in het nieuwe tuinseizoen. Ze zal ook helpen met het beitsen van houtwerk.

Koninklijk paar helpt bij een high tea

In de middag verzorgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een high tea voor kwetsbare buurtbewoners. Ze bereiden samen met vrijwilligers de hapjes voor en serveren deze. Het Koninklijk paar neemt ook de tijd om met de deelnemers in gesprek te gaan.

NLdoet op 15 en 16 maart

NLdoet vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Over heel Nederland zijn er ruim 6.700 plekken waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Dit kan variëren van het opknappen van een buurtcentrum tot assisteren bij een locatie van de Voedselbank of het ondernemen van activiteiten met ouderen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds zet zich in voor een betrokken samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat.

Related news