Bose lanceert QC Ultra oordopjes met topklasse ruisonderdrukking en nieuwe audiofuncties

8 maanden geleden gepubliceerd

Bose heeft zijn populaire QuietComfort oordopjes een upgrade gegeven, waarmee het de standaard zet met topklasse ruisonderdrukking en nieuwe indrukwekkende audiofuncties. De QC Ultra oordopjes, geprijsd op £300 (€350/$300/A$450), zijn £20 duurder dan de uitstekende QC Earbuds II die ze effectief vervangen.

Ontwerp en comfort

De oordopjes zijn licht aangepast aan de buitenkant met enkele metalen accenten. Ze lijken verder op de Earbuds II: relatief groot in vergelijking met concurrenten, met platte steeltjes die naar je mond wijzen. De siliconen oordopjes en vleugels zorgen voor een comfortabele en veilige grip in je oor. De oplaadcase is solide met een goed flip-top deksel, maar is iets groter dan de beste op de markt.

Bediening en batterijduur

Touch-gevoelige bedieningselementen regelen het volume, de afspeelregeling, de ruisonderdrukking en geluidsmodi, die goed werken. De batterijduur blijft hetzelfde als de vorige modellen, met zes uur ruisonderdrukking en drie volledige opladingen in de case voor maximaal 24 uur afspeeltijd.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking

De oordopjes hebben een van de beste ruisonderdrukkingsmogelijkheden die je kunt krijgen op een koptelefoon, laat staan op iets kleins als een set oordopjes. De “awareness”-modus is ook zeer goed en klinkt redelijk natuurlijk met een automatisch luid-geluid reductiesysteem. De oproepkwaliteit is uitstekend en isoleert je stem heel goed van achtergrondgeluid.

Met de nieuwe indrukwekkende of ruimtelijke audiostand, lijken de geluiden te komen van luidsprekers geplaatst in een virtuele ruimte om je heen, in plaats van rechtstreeks in je oren gepompt. De ‘stille’ modus volgt de beweging van je hoofd, zodat het altijd klinkt alsof het geluid van een punt voor je komt, wat bijdraagt aan het realisme.

Nieuwe Bluetooth mogelijkheden

De oordopjes zijn een van de eerste Bose-producten die Google’s instant Bluetooth-koppeling en Qualcomm’s hoogwaardige aptX Adaptive audioformaat ondersteunen, naast de standaard SBC en AAC-formaten. Dit zijn uitstekende verbeteringen voor Android- of Windows-gebruikers.

Duurzaamheid en prijs

Bose schat dat de batterijen meer dan 500 volledige oplaadcycli meegaan, maar ze zijn niet vervangbaar en de oordopjes zijn momenteel niet repareerbaar, waardoor ze uiteindelijk wegwerpbaar zijn. De Bose QuietComfort Ultra Earbuds kosten £299.95 (€349.95/$299/A$449.95).

Conclusie

De Bose QuietComfort Ultra oordopjes blijven de standaard zetten voor ruisonderdrukkende oordopjes. Ze klinken ook goed, hebben een solide batterijduur, een stabiele en comfortabele pasvorm, en een goede case die maar een beetje groter is dan de beste. Ze zijn zeker prijzig, dus het loont de moeite om rond te kijken, maar voor het dempen van de dagelijkse woon-werkverkeer zijn ze moeilijk te verslaan. Ondanks het beschikbaar hebben van reserveonderdelen, kunnen ze niet worden gerepareerd en kan de batterij niet worden vervangen, waardoor ze uiteindelijk wegwerpbaar zijn.

Related news