Mogelijke Sensationele Transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025

30 dagen geleden gepubliceerd

De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, Lewis Hamilton, zou volgens buitenlandse media in 2025 van Mercedes naar Ferrari kunnen overstappen. Het Spaanse AS meldt dat de 39-jarige coureur de laatste details van het contract bespreekt. Volgens Sky Sports zou Mercedes-baas Toto Wolff later vandaag met nieuws naar buiten komen. Mercedes en Ferrari hebben tot dusver geen commentaar gegeven.

Twaalf Seizoenen bij Mercedes

Hamilton, die aan zijn twaalfde seizoen bij Mercedes begint, boekte grote successen bij het Duitse team. De Brit werd een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs ooit, met zeven wereldtitels en de meeste gewonnen grands prix (103 zeges). Echter, de afgelopen drie jaar zag hij hoe Max Verstappen de leiding overnam. Mercedes kan niet meer concurreren met Red Bull, het team van Verstappen. Hamilton’s laatste grand prix overwinning was in 2021 in Saudi-Arabië.

Bij het verlengen van zijn contract met Mercedes gaf Hamilton te kennen dat hij gelooft dat het nog steeds mogelijk is om met het team een wereldtitel te winnen. In zijn verlengde contract is een clausule opgenomen die hem de mogelijkheid geeft om in 2025 bij het Duitse team te vertrekken.

‘Vergevorderd gesprek is nog geen contract’

Formule 1-expert Louis Dekker ziet de transfer gebeuren, maar benadrukt dat een vergevorderd gesprek nog geen contract is. Volgens Dekker zou het gerucht verklaren waarom Charles Leclerc onlangs een contractverlenging heeft gekregen bij Ferrari en Carlos Sainz niet. Hij schat de kansen op een achtste wereldtitel de komende seizoenen groter in bij Ferrari dan bij Mercedes.

Het nieuwe Formule 1-seizoen is nog niet van start gegaan. De eerste grand prix, die van Bahrein, staat gepland op 2 maart. De testdagen in dat land zijn gepland tussen 21 en 23 februari.