Max Verstappen wil contract bij Red Bull Racing uitdienen, maar sluit tussentijds vertrek niet uit

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Max Verstappen heeft zijn intentie uitgesproken om zijn contract bij Red Bull Racing volledig uit te dienen. Dit liet de 26-jarige Nederlander weten tijdens een drukbezocht persmoment op het Jeddah Corniche Circuit. Verstappen ligt nog tot eind 2028 vast bij Red Bull. Tegelijkertijd sloot hij niet uit dat er een mogelijkheid is voor een tussentijds vertrek bij het team.

Toekomst bij Red Bull

Verstappen verduidelijkte dat hij bij het ondertekenen van een contract altijd de intentie heeft om deze volledig uit te dienen. Hij benadrukte echter ook dat de prestaties van de auto een belangrijke factor zijn. Vanaf 2026 is de performance van de auto volgens hem een vraagteken, maar dat was vooraf bekend. De coureur gaf te kennen dat hij voornemens is bij het team te blijven, zolang de prestaties op peil blijven.

Speculaties over vertrek

De toekomst van Verstappen is sinds afgelopen zaterdag onderwerp van gesprek. Na de Grand Prix van Bahrein liet zijn vader, Jos Verstappen, weten dat de huidige situatie bij het team niet langer houdbaar is en dat het team dreigt uit elkaar te vallen door de rel rond teambaas Christian Horner. Sindsdien wordt Verstappen door verschillende media in verband gebracht met Mercedes, dat op zoek is naar een vervanger voor de naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton.

Mogelijk tussentijds vertrek

Max Verstappen hield nog wel een kleine slag om de arm over het volledig uitdienen van zijn contract. Hij merkte op dat niemand had verwacht dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou vertrekken. Volgens Verstappen is er in het leven nooit 100% zekerheid over wat er gaat gebeuren. Maar hij benadrukte dat hij tevreden is met het team en dat er geen reden is om te vertrekken.