Rico Verhoeven verdedigt met succes wereldtitel zwaargewicht voor de elfde keer

5 maanden geleden gepubliceerd
  By NOC*NSF, via Wikipedia

Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de elfde keer succesvol verdedigd. De 34-jarige Nederlander versloeg zijn uitdager Tariq Osaro op punten in stadion GelreDome in Arnhem. Het gevecht was vooral tactisch, met weinig hoogtepunten.

Een tactisch gevecht

De eerste ronde van het gevecht bracht weinig actie met zich mee, wat tot enig gefluit vanuit het publiek leidde. In de volgende rondes wist Verhoeven iets meer uit te delen, maar echte rake klappen bleven uit. Osaro probeerde het Verhoeven moeilijk te maken, maar slaagde daar niet in. Verhoeven bleek gedurende alle rondes de sterkere van de twee en werd unaniem tot winnaar uitgeroepen door de jury.

Verhoeven moest dit jaar herstellen van een zware knieblessure. “Zag het er makkelijk uit? Bedankt voor het compliment, maar er is nog veel om aan te werken. Tien maanden geleden wist ik niet of ik nog zou kunnen vechten. Maar nu sta ik hier”, liet Verhoeven weten in zijn eerste reactie in de ring.

Wereldkampioen sinds 2014

De Nederlander mag zich al sinds juni 2014 wereldkampioen noemen bij GLORY. Hij heeft sindsdien succesvol vele aanvallen op zijn kampioensriem afgeslagen. Vechters als Badr Hari en Jamal Ben Saddik deden in de afgelopen jaren tevergeefs pogingen om zijn titel af te nemen.

In Arnhem stond Verhoeven voor de tweede keer in vier jaar in de GLORY-ring. Een gevecht met de Kroaat Antonio Plazibat ging eerder dit jaar niet door vanwege zijn knieblessure. De uitdager van Verhoeven, de in Nederland geboren en opgegroeide Nigeriaan Osaro, had in juni van dit jaar een titelgevecht tegen Verhoeven verdiend door Plazibat verrassend te verslaan.

Het is nog niet bekend wanneer het volgende gevecht van Verhoeven plaatsvindt. GLORY organiseert begin 2024 een prestigieus achtmanstoernooi. Of Verhoeven daaraan deelneemt, is nog onbekend.