Conor McGregor Vrijgesproken van Aanklachten Seksueel Misbruik

6 maanden geleden gepubliceerd

Voormalig UFC-vechter Conor McGregor zal niet worden vervolgd voor een aantijging van seksueel misbruik tijdens een NBA-finale in Florida in juni. De aanklacht werd ingediend door een niet nader genoemde vrouw die beweerde dat McGregor zich op haar had “opgedrongen” in een VIP-badkamer in het Kaseya Center in Miami.

Beschuldigingen en Vrijlating

De vrouw beweerde ook dat de beveiliging van het stadion haar had opgesloten in de toiletruimte, waardoor het incident kon plaatsvinden. McGregor ontkende de beschuldigingen en zijn advocaat stelde dat de vechter “opgelucht” was dat de zaak nu voorbij is.

Volgens een woordvoerder van het kantoor van de staatsadvocaat is de zaak nu officieel gesloten. Het vermeende incident vond plaats tijdens de vierde wedstrijd van de NBA-finale tussen Miami Heat en de Denver Nuggets vorig jaar.

Bewijs en Vervolg

Uit een brief die de BBC vorig jaar in handen kreeg, bleek dat de vrouw beweerde in een mannentoilet te zijn geduwd door beveiligingsmedewerkers van de NBA en Miami Heat, waarna ze door McGregor seksueel zou zijn misbruikt. De brief stelde dat de vrouw in staat was geweest om uit de badkamer te ontsnappen, maar dat ze haar tas had achtergelaten.

Er doken later veiligheidsbeelden op waarop te zien was dat zowel McGregor als zijn aanklager samen de badkamer binnen gingen. McGregor’s advocaat, Barbara Llanes, bevestigde dat zowel McGregor als zijn familie “blij zijn dat dit nu voorbij is”.

McGregor’s Carrière

Conor McGregor heeft sinds juli 2021 niet meer gevochten in de UFC, toen hij zijn been brak tijdens een gevecht tegen Dustin Poirier. Vorige week kwam zijn terugkeer in de sport een stap dichterbij toen hij opnieuw toetrad tot het testprogramma van het United States Anti-Doping Agency. Er werd verwacht dat hij dit jaar tegen Michael Chandler zou vechten, maar dat kan niet doorgaan tot hij zes maanden in het testprogramma zit. Zijn terugkeer wordt nu verwacht ergens in 2024.