Jake Paul neemt het op tegen Mike Tyson in toekomstig boksevenement

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De 27-jarige bokser Jake Paul heeft aangekondigd dat hij het in zijn volgende gevecht zal opnemen tegen voormalig wereldkampioen Mike Tyson, die 30 jaar ouder is dan hij. De aankomende clash wordt georganiseerd door Pauls eigen promotiebedrijf MVP in samenwerking met Netflix, dat het gevecht exclusief zal streamen op 20 juli.

Jake Paul en Mike Tyson

Jake Paul, die ook bekend staat als een YouTuber, heeft tot nu toe negen overwinningen en slechts één nederlaag op zijn naam staan. De meeste kritiek die hij ontvangt, is dat hij geen grote namen als tegenstander kiest. Dit lijkt echter te veranderen met de komende wedstrijd tegen Tyson. Ondanks de kritiek, heeft Paul onlangs Ryan Bourland en Andre August verslagen.

Mike Tyson, bijgenaamd ‘The Baddest Man on the Planet’, is een onbetwiste voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht. Hij heeft vijftig professionele overwinningen, waarvan 44 op knock-out, en werd al wereldkampioen op zijn twintigste. Ondanks zijn leeftijd van 57 jaar, is Tyson nog steeds een van de grootste boksers aller tijden.

Het komende gevecht

Het gevecht tussen Paul en Tyson zal een zwaargewichtgevecht zijn dat plaatsvindt in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, thuisbasis van de NFL-club Dallas Cowboys. Het stadion kan tot 80.000 toeschouwers huisvesten.

Tyson heeft in een persverklaring aangegeven uit te kijken naar het gevecht met Paul. Hij prees Paul’s groei als bokser in de afgelopen jaren en merkte op dat het interessant zou zijn om te zien hoe de wil en ambitie van een ‘kind’ het opnemen tegen de ervaring en het talent van de ‘GOAT’ (de grootste aller tijden).

Paul lijkt ook enthousiast over de uitdaging om tegen Tyson te boksen. Hij merkte op dat hij zichzelf kan testen tegen de grootste zwaargewichtkampioen ooit en de meest gevaarlijke bokser aller tijden. Hij voegde eraan toe dat dit gevecht het gevecht van zijn leven zal worden.