Verdachte in zaak Peter R. de Vries: "Ik was enkel chauffeur"

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Kamil E., een van de verdachten in de moordzaak van Peter R. de Vries, heeft zich tijdens de rechtszaak gericht tot de nabestaanden van de misdaadjournalist. In zijn verklaring stelde de 37-jarige E. dat hij niet verantwoordelijk is voor de moord. “Ik heb jullie vader niet vermoord. Ik heb niemand vermoord zien worden. Ik was slechts chauffeur,” beweerde hij.

Rol van de verdachten

E. is een van de drie verdachten in de zaak. Naast hem staan ook Delano G. (24) en Krystian M. (28) terecht. M. wordt ervan verdacht als tussenpersoon te hebben gefungeerd, terwijl E. en G. gezien worden als de uitvoerders van de moordaanslag die plaatsvond op 6 juli 2021. E. zou de vermeende bestuurder van de vluchtauto zijn geweest en wordt ervan beschuldigd De Vries in de periode voorafgaand aan de aanslag te hebben gevolgd.

Eis van het Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie heeft tegen E. een levenslange gevangenisstraf geëist. Peter R. de Vries overleed negen dagen na de aanslag. Zowel G. als M. maakte tijdens de rechtszaak woensdag geen gebruik van hun recht op het laatste woord. “Ik heb laatst al genoeg gezegd”, aldus M.