Verdachte in moordzaak rapper Bigidagoe opgepakt in Parijs

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een 20-jarige Amsterdammer is op woensdag in Parijs aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe. De verdachte werd gearresteerd op het moment dat hij wilde inchecken op de luchthaven Charles de Gaulle. Hij was van plan om naar Cayenne in Frans-Guyana te vluchten. De familie van Silos is op de hoogte gesteld van de arrestatie.

Vier explosies in Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag vonden vier explosies plaats bij verschillende woningen in Amsterdam. Bij twee van de explosies was het woord ‘war’ op de muur geschreven. De politie vermoedt dat drie van de explosies gerelateerd zijn aan de moord op Bigidagoe. De explosies vonden plaats in de straten Mastbos, Populierenweg, Terschellingstraat en Kelbergen.

Moord op Bigidagoe

Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe, werd zondagochtend neergeschoten bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie heeft nog niemand aangehouden in verband met zijn dood. Het onderzoeksteam sluit scenario’s als een conflict in het criminele milieu of met een rivaliserende rapgroep niet uit.

Uitvaart Bigidagoe

De uitvaart van Bigidagoe vindt plaats op zaterdag in het Afscheidshuis in Amsterdam-Zuidoost. De plechtigheid wordt voortgezet bij het crematorium en begraafplaats Westgaarde in Amsterdam Nieuw-West. Het is nog niet bekend of er extra beveiligingsmaatregelen worden genomen rondom de uitvaart.