Gerda Quak benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal bij Ministerie van Financiën

7 maanden geleden gepubliceerd

Gerda Quak is benoemd tot de nieuwe plaatsvervangend secretaris-generaal bij het Ministerie van Financiën. De Ministerraad heeft ingestemd met deze voordracht, die gedaan werd door Minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 november 2023.

Ervaring in diverse functies

Quak heeft een uitgebreide en diverse achtergrond in de publieke sector. Sinds 2018 is ze directeur Bedrijfsvoering en plaatsvervangend secretaris-directeur bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Daarvoor, van 2014 tot 2018, vervulde ze de functie van directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tussen 2009 en 2013 was Quak directeur Informatiemanagement Belastingen bij het Ministerie van Financiën. Ze heeft ook diverse functies bekleed bij de Belastingdienst, de Douane en de FIOD.

Opleiding en kwalificaties

Gerda Quak is een geregistreerd accountant en heeft de Executive Master Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam tot aan de meesterproef gevolgd.

De benoeming van Quak is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Related news