Nieuw boek 'Ben Je Bezopen?' van Fimme Bakker verschijnt op 6 maart 2024

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd
  Fimme Bakker

Fimme Bakker, die op 14-jarige leeftijd verslaafd raakte, brengt op woensdag 6 maart 2024 zijn boek ‘Ben Je Bezopen?’ uit, met een reflecterende epiloog van zijn vader en verslavingsarts Bram Bakker.

Over Fimme Bakker

Fimme Bakker (1994) raakte verslaafd aan cannabis, maar gebruikte ook andere drugs. Hij probeerde meerdere keren af te kicken en verbleef in een verslavingskliniek in Thailand. Hij is nu bijna 7 jaar clean en nuchter. Fimme vond zijn weg uit de verslaving met behulp van zijn passie voor theater. Hij voltooide een opleiding aan de Koningstheateracademie en won in 2023 de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

‘Ben Je Bezopen?’

In ‘Ben Je Bezopen?’ biedt Fimme zijn perspectief op verslaving en steekt hij verslaafden en hun naasten een hart onder de riem. Sinds oktober 2023 toert Fimme samen met zijn vader Bram Bakker door het land met een cabaretvoorstelling onder dezelfde naam, waarmee hij medeverslaafden helpt herstellen. Vanaf januari 2024 speelt hij ook in de finalistentour van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Fimme studeerde in juni 2022 af aan de Koningstheateracademie met de voorstelling ‘Duurloop’, geregisseerd door Minou Bosua, Martijn Bouwman en Pieter Bouwman. Voordat hij begon met optreden, was hij chauffeur en tourmanager van cabaretier Javier Guzman.

Reacties op het boek

Onder anderen Wim Kieft en René van Collem hebben gereageerd op het boek van Fimme. Kieft zei: ‘De inzichten die Fimme met ons deelt, kreeg ik pas veel later in mijn verslaafde leven aangereikt. Hopelijk gaat het ons beide lukken om geen slaaf meer te worden van drank en drugs. En helpt dit boek ook de lezer’. Van Collem moedigt lezers aan om zich onder te dompelen in dit ervaringsverhaal, om er wijzer en wakkerder uit te komen en even stil te staan bij het eventuele volgende drankje, pilletje of vluchtpoging in hun leven.