Nieuwe Grand Theft Auto aankondiging op komst

8 maanden geleden gepubliceerd

Take-Two en Rockstar Games zullen deze week de volgende aflevering van de Grand Theft Auto-serie officieel aankondigen, volgens een rapport van Bloomberg. Rockstar’s oprichter, Sam Houser, heeft bevestigd dat een trailer voor het spel in december zal debuteren, samenvallend met het 25-jarig jubileum van ontwikkelaar Rockstar.

Eerdere informatie door lekken

Veel is al bekend over Grand Theft Auto Six door een ongekende lek in 2022, waarbij uren aan in-progress spelbeelden werden gestolen van Rockstar’s servers. Dit leidde tot de veroordeling van twee Britse tieners. De ontwikkelaar had al in februari 2022 bevestigd dat het werk aan het spel “goed op weg” was.

Eerste vrouwelijke protagonist en Vice City

Het spel is gesitueerd in Vice City, een fictief Miami dat voor het laatst te zien was in GTA: Vice City Stories uit 2006. Het zal de eerste keer in de serie zijn dat er een vrouwelijke hoofdrolspeler is.

Grand Theft Auto Five

Rockstar bracht Grand Theft Auto Five net iets meer dan 10 jaar geleden uit, snel gevolgd door het online multiplayer-spel GTA Online, dat zich in dezelfde virtuele wereld van San Andreas en de omgeving afspeelt. Samen hebben ze meer dan $7,7 miljard (£6,3 miljard) opgeleverd voor moederbedrijf Take-Two. GTA 5 is het op één na best verkochte spel aller tijden, achter Minecraft.

Verwachtingen voor de nieuwe release

Zowel spelers als de aandeelhouders van Take-Two wachten al lang op de volgende aflevering in de Grand Theft Auto-serie. Sinds de hack is er toenemende druk op Rockstar om het spel officieel te onthullen. Take-Two voorspelde in mei een enorme windval van $8 miljard (£6,5 miljard) in 2024, wat veel mensen doet speculeren dat Grand Theft Auto Six tegen het einde van volgend jaar zal worden uitgebracht.