Witte Huis kondigt 31 tech-hubs aan gericht op AI en schone energie

5 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

Het Witte Huis heeft aangekondigd dat het 31 technologiehubs zal aanwijzen om de Amerikaanse concurrentiepositie in de technologie sector te verbeteren. Deze hubs kunnen meedingen naar subsidies variërend van $40 miljoen tot $75 miljoen per stuk. Deze aanduiding als tech-hub is een sterke goedkeuring van een regio’s plan om een cruciaal technologie-ecosysteem op te laden en in het komende decennium een wereldleider te worden.

Wat zei president Biden?

President Joe Biden zei: “Deze tech-hubs zullen een transformatie teweegbrengen en ze maken deel uit van een lange reeks transformatie-investeringen die we hebben gedaan sinds ik aantrad. Ik geloof oprecht dat dit land op het punt staat om op te stijgen, want voor het eerst in lange tijd investeren we in Amerika.”

De CHIPS and Science Act

De maatregel werd geautoriseerd onder de CHIPS and Science Act, die Biden vaak prijst als een hoogtepunt van zijn economische agenda. De wet, die hij in augustus 2022 ondertekende, was bedoeld om de productie en toeleveringsketens van halfgeleiders in de VS te verbeteren. Het maakte ook $10 miljard vrij om te investeren in technologiehubs in het hele land.

Doel van de technologiehubs

“Deze technologiehubs zullen investeringen in technologieën die cruciaal zijn voor economische groei, nationale veiligheid en het creëren van banen, katalyseren en zullen gemeenschappen in het hele land helpen om centra te worden voor innovatie die van cruciaal belang zijn voor de Amerikaanse concurrentiepositie,” zei het Witte Huis in een persbericht. De hubs richten zich op een breed scala aan technologische gebieden, waaronder kwantumcomputing, kunstmatige intelligentie, schone energie, geneeskunde en biotechnologie.

Locaties van de technologiehubs

De hubs bevinden zich in 32 staten en Puerto Rico en omvatten gebieden met stamregeringen, kolengemeenschappen en staten met kleinere bevolkingsgroepen. Handelssecretaris Gina Raimondo zei dat de aanduidingen de diversiteit van het land weerspiegelen. Het Witte Huis voegde eraan toe dat economische groei en kansen te lang geclusterd zijn geweest in enkele steden aan de kusten. De hubs die maandag zijn aangekondigd, zijn gekozen om “de volledige diversiteit van Amerika te vertegenwoordigen”.