Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn organiseren buurtdiners in Amsterdam

6 maanden geleden gepubliceerd

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die plaatsvindt van 28 september tot en met 4 oktober, bundelen Resto VanHarte en Albert Heijn hun krachten om mensen samen aan de eettafel te brengen. Resto VanHarte, een sociaal buurtrestaurant, en Albert Heijn geloven beide in de verbindende kracht van eten en willen daardoor bijdragen aan meer gezamenlijke maaltijden. De samenwerking is gericht op het mogelijk maken van meer mooie ontmoetingen en het vergroten van de aandacht voor eenzaamheid.

Buurtdiners in Amsterdam

Resto VanHarte en Albert Heijn organiseren in totaal 40 gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt. Albert Heijn sponsort de boodschappen voor deze maaltijden. De gerechten van het geserveerde driegangendiner zijn gebaseerd op de Allerhanderecepten. Een speciaal ontworpen placemat met interessante vragen helpt buurtbewoners om gesprekken te starten.

De diners vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam, waaronder Buurthuis De Meeuw in Amsterdam-Noord, Buurtcentrum Holendrecht in Amsterdam ZuidOost, Bijlmer Museum Grubbehoeve in ZuidOost, Calvijn college in Amsterdam Nieuw-West, Grandcafé Genieten in Amsterdam-Oost en De Meevaart in Amsterdam-Oost.

Albert Heijn medewerkers nodigen klanten uit

In honderd filialen, dichtbij de Resto-locaties, deelt Albert Heijn dinerbonnen uit aan klanten die graag met buurtgenoten willen samenkomen voor een maaltijd. Klanten die nog niet eerder bij Resto VanHarte zijn geweest, kunnen met de bon gratis meedoen aan een diner. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de Resto-avonden. Klanten kunnen ook hun AH Miles doneren om gezamenlijke maaltijden mogelijk te maken.

Iedereen is welkom

Iedereen is van harte welkom om mee te eten of om te helpen tijdens de Resto VanHarte diners. De diners beginnen om 18.00 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. De bijdrage voor het diner is zeven euro. Voor mensen met een Stadspas met groene stip is het tarief € 4,00 en 1+1 gratis in 2023. Kinderen betalen de helft van de prijs. Reserveren is verplicht. Inwoners van Amsterdam die van lekker eten houden en nieuwe mensen willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor een diner.