In week 29 zijn 57 bedrijven failliet verklaard

Normal geld

In week 29 (13 tot en met 19 juli) zijn 57 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard volgens het CBS. Dat zijn er 7 minder dan in week 28. In de eerste 29 weken van 2020 gingen 2 090 bedrijven en instellingen failliet, 15 minder dan in dezelfde periode van 2019.
Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.

In week 29 zijn 46 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 10 minder dan in week 28. Daarnaast zijn 11 eenmanszaken failliet verklaard, 3 meer dan een week eerder.

Meeste faillissementen in financiële dienstverlening
De specialistische zakelijke dienstverlening (o.a. juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus) had van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk 12. Dat waren er 6 meer dan in de voorgaande week. Verder zijn er bij de eet- en drinkgelegenheden 7 bedrijven failliet verklaard, 4 meer dan in de voorgaande week. Onder de 7 failliet verklaarde bedrijven waren 4 eenmanszaken. In de industrie en de bouwnijverheid gingen 6 bedrijven failliet, respectievelijk 2 en 1 meer dan in week 28.

Tussen de aanvraag en het uitspreken van een faillissement kunnen enkele weken zitten. Vanaf week 14 houden de rechtbanken de rekesten (als een andere partij de rechter verzoekt om een bedrijf failliet te laten verklaren) voor ten minste vier weken aan, tenzij er sprake is van spoed. Daarnaast is door het kabinet een noodpakket voor economie en banen opgezet om bedrijven zoveel mogelijk te ondersteunen.

 

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief