Vluchten omgeleid na sluiting vliegveld Venetië door meeuwen

7 maanden geleden gepubliceerd

Het vliegveld van Venetië, Marco Polo Airport, was vrijdag meer dan een uur gesloten en vluchten werden omgeleid vanwege een zwerm meeuwen. Het vliegveld in de noordoostelijke Italiaanse stad sloot om 09:45 lokale tijd (07:45 GMT). Vluchten werden omgeleid naar Treviso, Verona, Triëst en Milaan voordat de normale operaties om 11:20 hervatten.

Vogelaanvaringen en vliegverkeer

Vogelaanvaringen op vliegvelden zijn het meest voorkomend tijdens het opstijgen en landen, en kunnen schade aan vliegtuigen veroorzaken. Marco Polo Airport bood zijn excuses aan aan de passagiers die getroffen waren door de verstoring. Tien vluchten die tussen 09:40 en 12:15 op vrijdag zouden vertrekken, werden geannuleerd, volgens de website van het vliegveld, terwijl verschillende anderen werden vertraagd. Vier aankomstvluchten werden ook geannuleerd in de ochtend, met vele vertragingen en anderen omgeleid naar alternatieve luchthavens.

Meeuwen in Venetië

In de stad zelf zijn meeuwen een veelvoorkomend gezicht en vorig jaar kwamen hoteliers in Venetië met een creatieve manier om de vogels bij toeristen weg te houden. Sommige hotels lieten oranje waterpistolen achter in kamers voor toeristen om de vogels weg te jagen. Paolo Lorenzini, directeur van het Gritti Hotel, vertelde aan de Italiaanse media: “Zodra ze de pistolen zien, vliegen ze weg. Je hoeft ze niet eens te gebruiken, je hoeft ze alleen maar op tafel te houden.”