Trump wil restricties op socialmediabedrijven

Normal donald trump

De Amerikaanse president Donald Trump wil restricties op socialemedia­bedrijven zodat zij aansprakelijk gehouden kunnen worden voor publicaties op hun websites. Ondertussen wil Trump zelf wel kritiekloos gebruik kunnen maken van social media. Een dergelijke wetswijziging pakt dan welligt nadelig uit voor de president.

Donderdag ondertekende Trump een decreet die een wijziging moet aanbrengen in de communicatiewet zodat socialmediabedrijven zelf aansprakelijk worden voor geplaatste berichten.

Trump geeft zelfs aan in een persconferentie Twitter te willen sluiten. “Als het legaal is om het te sluiten, dan zou ik het doen.” Aldus Trump tijdens de persconferentie.

Aanleiding voor de spontane aanval van Trump is een kritisch label die Twitter deze week bij een bericht van Trump plaatste. Volgens Trump houdt Twitter zich daarom bezig met “redactionele beslissingen” en overtreden zij hiermee de Amerikaanse grondwet.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief