Tien aanhoudingen in groot ondermijningsonderzoek Noord-Nederland

6 maanden geleden gepubliceerd

In een grootschalig onderzoek naar ondermijnende criminaliteit zijn tien mensen aangehouden in Drenthe, Friesland en Groningen. Deze aanhoudingen volgen uit meerdere onderzoeken gericht op georganiseerde misdaad in zowel soft- als harddrugs, vuurwerkhandel en witwassen.

Invallen en vondsten

Op dinsdag 10 oktober zijn er invallen gedaan op verschillende locaties in Noord-Nederland, waaronder een plek in Bovensmilde. Tijdens deze invallen heeft de politie een werkend drugslab ontdekt, evenals zwaar professioneel vuurwerk en chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs.

De politie heeft ook verschillende doorzoekingen uitgevoerd in bedrijfsloodsen en woningen. Hierbij zijn diverse soorten drugs aangetroffen, zoals cocaïne en hennep. Daarnaast is er ongeveer 2000 kilo vuurwerk gevonden en zijn er voertuigen en waardevolle goederen in beslag genomen.

Tien aanhoudingen

Tot op heden heeft de politie tien personen aangehouden in meerdere plaatsen in Drenthe, Friesland en Groningen. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Vanwege het belang van het onderzoek kan er op dit moment niet meer informatie gegeven worden over de exacte locaties of details van het onderzoek.