Theo Maassen stopt als presentator Zomergasten na ophef

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Theo Maassen stopt als presentator van het interviewprogramma Zomergasten vanwege ophef over zijn privéleven. Eerder meldde weekblad Privé dat de cabaretier zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld. Deze beschuldigingen zijn ontkend door de zus, de ex-vriendin en de vrouw van Maassen.

Pijnlijke beslissing

Maassen heeft laten weten met pijn in zijn hart te stoppen met de presentatie van Zomergasten. Hij geeft aan dat er geen vakinhoudelijke reden is voor zijn vertrek, maar dat ongefundeerde berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn. Hij benadrukt dat hij principieel geen commentaar geeft op roddels over zijn privéleven, omdat dit privé is.

Verschillende visies

In gesprekken met de VPRO is gebleken dat Maassen en de omroep op verschillende sporen terecht zijn gekomen met betrekking tot de omgang met de beeldvorming als gevolg van de berichten. Dit heeft ervoor gezorgd dat een samenwerking dit seizoen niet meer mogelijk was. De VPRO bevestigt dat Maassen niet de presentator zal zijn van de 2024-editie van Zomergasten.

Onderzoek naar gedrag

Naar aanleiding van de berichtgeving heeft de VPRO onderzoek gedaan naar mogelijke ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen van Maassen. Er werd gereageerd op een publicatie van weekblad Privé, waarin de cabaretier werd beschuldigd van huiselijk geweld. De omroep heeft echter geen ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen geconstateerd in hun werkrelatie met Maassen.

De zus, ex-vriendin en vrouw van Theo Maassen ontkenden in een verklaring dat de cabaretier zich schuldig gemaakt zou hebben aan huiselijk geweld. De omroep heeft geen onderzoek gedaan naar het privéleven van Maassen en heeft geen reden gezien om hem niet in te schakelen als presentator van Zomergasten.

Toekomst van Zomergasten

De VPRO verwacht in de loop van het voorjaar meer bekend te kunnen maken over de presentatie van het programma Zomergasten.