Theo Bos Nederlands kampioen kilometer tijdrit

Normal 2018 wk baanwielrennen apeldoorn 21a
Afbeelding: Wikimedia

Op de slotdag van het NK baanwielrennen in Alkmaar greep Theo Bos de macht op de kilometer tijdrit. Hij reed met 1.01.941 de snelste tijd en greep 16 jaar nadat hij zijn eerste nationale titel pakte nu voor de derde keer het rood-wit-blauw op het onderdeel.

Eerder dit jaar werd Bos al tweede op het wereld- en Europees kampioenschap op dit onderdeel. De laatste keer dat Bos een nationale titel wist te pakken dateert alweer van 2015.

Sam Ligtlee leek de enige concurrent die Bos nu nog in de weg kon staan. Het was dus aan Bos, die eerder van start moest gaan, om een sterke tijd weg te zetten.

Met 1.01.941 lukte dat, en Sam Ligtlee wist die tijd niet te verbeteren. Hij strandde met 1.02.559 op de tweede plek. Carlo Cesar voltooide het podium met een tijd van 1.04.344.

Theo Bos: "Een goede tijd en natuurlijk de winst!"

"Het was een ontzettend zware kilometer met het toernooi van de afgelopen dagen in de benen. Ik reed op een zwaardere versnelling dan normaal dus de start ging wat moeizaam. Daarna kon ik wel goed in mijn ritme komen. Ik reed op de nieuwe KOGA fiets waar ik mijn kracht en energie goed in kwijt kon en goed door kon blijven rollen. Het levert uiteindelijk een mooie tijd op en natuurlijk de winst. Nu kan ik met een goed gevoel een paar dagen rust pakken en daarna een plan maken voor de komende maanden richting het WK."

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief