Team Jumbo-Visma pakt eindzege Hammer Stavanger

Normal team jumbo visma stavanger
Team Jumbo-Visma heeft de Hammer Series in Stavanger op zijn naam geschreven. De formatie van Frans Maassen vertrok als eerste in de Hammer Chase en liet zich niet meer achterhalen. De ploegen waren de achtervolging gestart in volgorde van het klassement na de Hammer Climb en de Hammer sprint. Voor Team Jumbo-Visma is het de drieëntwintigste zege van het seizoen.

De ploeg bestaande uit Dylan Groenewegen, Jonas Vingegaard, Pascal Eenkhoorn, Amund Grondahl Jansen en Mike Teunissen vertrok met een halve minuut voorsprong op Team Sunweb. Team Jumbo-Visma consolideerde de voorsprong met verve en hield op de streep zeventien seconden over.

“Het is de eerste keer dat we een wedstrijd van de Hammer Series winnen. Dat is echt geweldig”, aldus Amund Jansen. “Voor ons is het allemaal een nieuwe, maar leuke ervaring. Iedereen heeft zich voor de volle honderd procent gegeven en dat heeft geresulteerd in deze overwinning. Het is ook mooi om in Noorwegen te winnen voor onze Noorse sponsor Visma. Deze overwinning is ook voor hun.”

Dylan Groenewegen is het eens met zijn Noorse ploeggenoot. “Vandaag was erg leuk. Het was een zware Hammer Chase, maar ik ben blij dat we het hebben kunnen afmaken. Gisteren ging voor mij niet zoals verwacht, maar dit maakt veel goed. Het is bovendien een goede voorbereiding op de Tour.”

Ploegleider Frans Maassen is trots op zijn ploeg. “Dit is echt geweldig. Ik ben supertrots op de jongens. Dit had ik wel gehoopt, maar niet meteen verwacht. We zijn hier niet met onze beste tijdrijders. Iedereen heeft zich de afgelopen drie dagen volledig gegeven en dat is mooi om te zien. Ze hebben gestreden voor iedere meter. De spirit was echt goed.”

Na de Hammer Series in Stavanger gaat Team Jumbo-Visma als leider naar de Hammer Series in Limburg, volgende week. In het najaar wordt in Hongkong de finale gereden.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief