Schaatsfenomeen Jordan Stolz grijpt wereldtitel allround, Roest tweede

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De Amerikaanse schaatser Jordan Stolz heeft zich op indrukwekkende wijze tot wereldkampioen allround gekroond. Stolz had na de afsluitende 10 kilometer in het Duitse Inzell een ruime marge op de Nederlander Patrick Roest, die het zilver pakte. Het brons ging naar de Noor Hallgeir Engebraten.

Overmacht van Stolz

Voorafgaand aan de laatste afstand had de negentienjarige Stolz een voorsprong van 33 seconden op de nummer twee, Roest. Hoewel Roest aanviel op de 10 kilometer, kon hij het grote gat met Stolz in het klassement niet overbruggen. Ondanks een beetje zicht op een wereldtitel halverwege de slotrit, stortte Roest in en eindigde hij uiteindelijk als tweede achter de Italiaan David Ghiotto.

Persoonlijke records en baanrecords

Stolz liet ook eerder op de dag al zijn klasse zien met een baanrecord op de 1.500 meter (1.41,77). Daarnaast wist hij op overtuigende wijze de 500 meter te winnen. Op de 5 kilometer behaalde hij de zesde plek met een persoonlijk record (6.14,76). Bij de afsluitende 10 kilometer werd hij zesde met een nieuw persoonlijk record van 13.04,76.