Saudische atlete verbreekt Guinness Wereldrecord voor snelste roeien op open water

6 maanden geleden gepubliceerd

Kariman Abuljadayel, een atlete uit Saudi-Arabië, heeft een Guinness Wereldrecord verbroken door 10 kilometer (6,2 mijl) op open water te roeien in 57 minuten en 24 seconden. Abuljadayel, die de eerste Saudische vrouw werd die meedeed aan de 100 meter race op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, deed de recordpoging in de Rode Zee, voor de kust van Jeddah.

Uitdagingen tijdens de recordpoging

Abuljadayel vertelde dat de recordpoging werd bemoeilijkt door extreme hitte en andere factoren. “Die dag was er een sterke stroming die de boot vertraagde. Ik werd gedwongen meer inspanning te leveren om alleen al de beweging te behouden, laat staan snel te bewegen om het record te breken,” vertelde Abuljadayel aan Guinness World Records.

Ondanks de moeilijkheden, hield Abuljadayel vol. “Ik zal eerlijk zijn, ik wilde stoppen, het was te veel, maar een sterke stem van vastberadenheid binnenin mij dreef me om door te gaan met roeien en door de denkbeeldige barrières te breken,” zei ze.

Erkenning

Guinness World Records bevestigt dat de atlete het record voor de snelste tijd om 10 kilometer op open water te roeien met succes heeft verbroken. Abuljadayel betuigde haar dankbaarheid aan haar moeder, Suraya Alshehry. “Die deze vroege passie voedde en leidde voordat het vervaagde. Zij is mijn rolmodel en heldin,” zei Kariman.