Saudi-Arabië verwelkomt meer dan 100 miljoen toeristen en krijgt internationale erkenning

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

Saudi-Arabië heeft wereldwijde erkenning en lof ontvangen van UN Tourism en de World Travel & Tourism Council voor het indrukwekkende aantal van meer dan 100 miljoen toeristen dat in 2023 het land bezocht. Dit aantal overtrof ruim het doel dat voor 2030 was gesteld en positioneert Saudi-Arabië als een opkomende wereldspeler in het toerisme.

Een doel zeven jaar vooruit

Het Ministerie van Toerisme van Saudi-Arabië kondigde aan dat het Koninkrijk deze mijlpaal zeven jaar voor op het oorspronkelijke doel heeft bereikt. Dit succes heeft het land aangespoord om een nieuw ambitieus doel te stellen: 150 miljoen toeristen verwelkomen tegen 2030.

Bijdrage aan de economie

Toerisme heeft bewezen een grote bijdrage te leveren aan de economie van het land. In 2023 gaven binnenlandse en internationale toeristen meer dan 250 miljard Riyal uit. Dit bedrag vertegenwoordigt meer dan 4% van het BBP en 7% van het niet-oliegerelateerde BBP, wat de cruciale rol van toerisme in de diversificatie van de economie van Saudi-Arabië weerspiegelt.

Dankbetuiging aan UN Tourism en WTTC

Minister Ahmed Al Khateeb bedankte UN Tourism en WTTC voor hun gedeelde inzet voor een duurzame en welvarende toeristische sector. Hij benadrukte dat toerisme een belangrijke pijler is in de economische transformatie van het land onder Vision 2030, met het creëren van banen en inkomsten voor het Koninkrijk.

Betere ervaringen voor toeristen

Het toerisme ecosysteem blijft zich ontwikkelen in lijn met de nationale toerisme strategie. Het doel is om de ervaringen van toeristen te verrijken, de opties voor zowel lokale als internationale bezoekers te diversifiëren en de gastvrijheidsfaciliteiten en andere diensten te verbeteren.

Groei in aantallen

De toeristische sector in het Koninkrijk heeft aanzienlijke sprongen gemaakt. Het totale aantal toeristen, zowel binnenlands als internationaal, bereikte in 2023 106,2 miljoen. Dit is een opmerkelijke stijging van 56% vergeleken met 2019 en een aanzienlijke stijging van 12% vergeleken met 2022. Van deze bezoekers was het aantal internationale toeristen 27,4 miljoen, een substantiële stijging van 56% ten opzichte van 2019 en een indrukwekkende stijging van 65% vergeleken met 2022.