Saniye Çelik benoemd tot hoogleraar Diversiteit en Inclusie bij de Politie

6 maanden geleden gepubliceerd

Saniye Çelik is benoemd tot hoogleraar Diversiteit en Inclusie bij de Politie aan de Universiteit van Leiden. Deze functie maakt deel uit van de Vakgroep Politiestudies, welke onderdeel is van het Institute of Security and Global Affairs. Als lector zal Çelik zich inzetten om diversiteit en inclusie een belangrijke plaats te geven in zowel onderzoek als onderwijs.

Nieuwe rol

In haar nieuwe rol zal Çelik ook begeleiding bieden bij promotietrajecten. Haar unieke positie, met ervaring binnen de politie en kennis van de wetenschappelijke gemeenschap, stelt haar in staat om een brug te slaan tussen de praktijk binnen de politie en academisch onderzoek.

Reactie politie

Plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer toonde zich verheugd over de benoeming van Çelik. Volgens Huyzer heeft de politie hard gewerkt om deze leerstoel te realiseren. De organisatie streeft ernaar om een veilige en inclusieve organisatie te zijn. Wetenschappelijk onderzoek kan volgens haar helpen om te bepalen waar de politie staat en wat er nodig is om een organisatie te zijn waarin iedereen zich thuis voelt en tot zijn recht komt.

Çelik heeft eerder onderzoek gedaan naar de redenen waarom collega’s met een andere culturele achtergrond vertrokken bij de politie. Huyzer kijkt uit naar de verdere samenwerking met Çelik en haar bijdrage aan de politieorganisatie.