Samsung launch in 2021: dit zijn de verwachtingen

Normal samsung logo on a large billboard in amsterdam 20170430

Diverse blogs melden dat Samsung haar nieuwe Galaxy S21 op 14 januari zal introduceren tijdens een evenement. Wat mogen we verwachten van het nieuwe toestel? Lukt het Samsung om de concurrentie aan te gaan met de nieuwste iPhone, uit het najaar van 2020? In dit artikel zetten we de laatste geruchten over de Samsung Galaxy S21 voor je op een rijtje. Overweeg jij om Vodafone’s Samsung S21 aan te schaffen, of wacht je op een van de andere smartphones die in 2021 op de markt zullen komen? 

Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra 

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Galaxy S21 net als zijn voorganger in drie varianten geïntroduceerd: Galaxy S21 (basismodel), Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra. Ten opzichte van de Galaxy S20 hebben de Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus dit jaar een plat scherm. Met plat scherm wordt bedoeld, dat het scherm plat op de behuizing van de smartphone aangebracht is. Daar waar vorige modellen een bolling hadden aan de zijkant. Of die bolling voor de Samsung Galaxy S21 Ultra behouden blijft wordt nog niet duidelijk uit de geruchten die de ronde doen. 

Accu in de nieuwe Samsung Galaxy S21 krachtiger

Naast het nieuwe scherm heeft de Samsung Galaxy S21 een accu die krachtiger is dan zijn voorganger. Het model heeft een upgrade gehad van een kleine 10%: 4.000 mAh tegenover 4.300 mAh. Of het verschil merkbaar is bij het gebruik van de Samsung Galaxy S21 is nog lastig te zeggen, daar er weinig bekend is over het verwachte energieverbruik van het toestel. Wel weten we dat de processor in de Galaxy S21 sneller zal zijn. In Amerika kiest men voor de Qualcomm Snapdragon 888. Nederlandse consumenten kopen de Samsung Galaxy S21 met de Exynos 2100 aan boord. 

Weinig veranderingen in de camera van de Galaxy S21 

Waar de processor en batterij van de Galaxy S21 een behoorlijke upgrade krijgen, geldt dat niet voor de camera. De laatste geruchten vermelden dat de camera nauwelijks verbeterd wordt. Enkel de camera van de Galaxy S21 Ultra lijkt veranderd te zullen worden. Deze camera krijgt een verbeterde ISOCELL HM3-sensor mee. Daar waar de ToF-sensor uit deze camera verwijderd zal worden. Op basis van de eerste uitgelekte foto’s die met dit toestel gemaakt zouden zijn, kan gesteld worden dat de camera bepaald niet aan kwaliteit heeft ingeleverd door deze aanpassingen. Foto’s zijn scherper en kleuren lijken nog realistischer.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief