Protestdag leidt tot veel verkeersoverlast

Normal 19470431625 57374cab1a o

Nederland - Er wordt opnieuw actie gevoerd tegen het stikstofbeleid van de regering. De acties leiden vooral tot verkeersoverlast, merkt de politie. De politie is in contact met actievoerders die met hun tractoren onderweg zijn naar verschillende locaties. Zij worden gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om (verkeers)veiligheid en dat er tegen (verkeers)overtredingen wordt opgetreden.

De politie laat weten dat ook tijdens de acties van vandaag de veiligheid voorop staat. De politie grijpt in waar nodig om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Het optreden van de politie is erop gericht om te de-escaleren en per situatie volgt een inschatting wat te doen. Geweld, vernieling, bedreiging, opruiing en rijden met tractor op snelweg zijn overtredingen en hebben gevolgen.

Gisteravond trok een groep actievoerders onaangekondigd naar het Binnenhof in Den Haag. Vandaag zijn er acties op meerdere wegen en locaties in het land. Onder meer bij het Mediapark in Hilversum zijn al de hele dag protesten. Op de A1, bij De Lutte was veel overlast door een blokkade. Na contact tussen burgemeester, politie en actievoerders is de weg daar weer vrij.

Meer dan 200 kilometer file om 09:30 uur is uitzonderlijk, meldt Rijkswaterstaat, die evenals de politie oproept om hulpdiensten de ruimte te geven en het veilig te houden. In de middag meldde Rijkswaterstaat dat Nederland deze dag nog niet filevrij is geweest. In de loop van de dag zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven en is een veelvoud aan tractoren van de weg gehaald.

Adverteren op Nederland Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Nederland Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief